Naleśniki z serkiem i owocami

Lekkie, zdrowe, sycące

DRUKUJ PRZEPIS
Naleśniki z serkiem i owocami
A. Rogalski
Liczba porcji: 4
Czas wykonania: 20 min
Poziom trudności: średni
Składniki:

Na ciasto naleśnikowe:

  • szklanka mleka
  • szklanka mąki
  • sok i starta skórka z pomarańczy
  • 2 jajka
  • cukier waniliowy
  • szczypta soli
  • olej

Na nadzienie:

  • 25 dag sera białego śmietankowego
  • 1/4 szklanki śmietany 18-proc.
  • 1/4 szklanki mleka
  • torebka cukru waniliowego
  • 1 kiwi
  • 2 brzoskwinie
  • szklanka malin
  • szklanka truskawek
Crepes Suzette - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:
  1. Mleko wymieszaj z sokiem, skórką pomarańczową, jajkami. Wsyp mąkę, szczyptę soli oraz cukier waniliowy. Zmiksuj na gładkie ciasto. Na lekko natłuszczonej patelni usmaż naleśniki.
  2. Ser wymieszaj z mlekiem, śmietaną i cukrem. Kiwi obierz, pokrój w półplasterki. Opłukane truskawki przekrój na pół. Brzoskwinie przekrój, wyjmij pestki, pokrój w cząstki.  
  3. Naleśniki z serkiem i wocami złóż na cztery, wywiń górną warstwę, obłóż przygotowanymi owocami, udekoruj polewą serowo-śmietanową.
DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)