Przekąska z kiełbasy - przepis składniki i przygotowanie

Niedroga, ale efektowna przystawka!
Weronika Kwaśniak / 07.01.2015 06:22
DRUKUJ PRZEPIS
Przekąska z kiełbasy - przepis składniki i przygotowanie fot. Adobe Stock
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 300 g kiełbasy żywieckiej lub szynkowej
  • kawałek papryki żółtej
  • 2 ogórki konserwowe
  • 1 podłużny pomidor
  • szczypior
  • majonez
Przygotowanie:

Zobacz przepis na przekąskę z kiełbasy!

  1. Kiełbasę pokrój razem ze skórką na plastry o grubości 7 mm i podsmaż na rozgrzanym oleju.
  2. Podczas smażenia z kiełbasy utworzą się wypukłe miseczki.
  3. Osącz je z tłuszczu na papierowym ręczniku.
  4. Paprykę, pomidora, ogórka i szczypior pokrój w drobną kostkę, dodaj osączoną kukurydzę i wymieszaj.
  5. Do każdej miseczki z kiełbasy włóż łyżeczkę majonezu i na to łyżeczkę sałatki.

Zobacz inne przepisy na przekąski:

DRUKUJ PRZEPIS

Redakcja poleca

REKLAMA