Miniburgery - danie dla dzieci

Zdrowsza wersja tradycyjnych burgerów.

Weronika Kwaśniak
DRUKUJ PRZEPIS
Miniburgery - danie dla dzieci
Zdjęcia, stylizacja i potrawy: Artur Rogalski, Ewa Gmiter-Rogalska, Anna Borowska/licencja
Liczba porcji: 4
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 4 małe bułeczki z ziarnami
  • upieczona pierś kurczaka
  • jajko
  • łyż­ka bułki tartej
  • 3 łyżki pokrojonej dymki
  • szczypta curry
  • sól, pieprz
  • łyżka masła
  • olej do smażenia
  • warzywa do obłożenia: plasterki ogórka, pomidora, rzodkiewki, listki sałaty
Omlet owsiany - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:

Sprawdź przepis na burgery dla dzieci!

  1. Pierś kurczaka zmiel w maszynce do mięsa.
  2. Połącz z bułką tartą, jajkiem, dymką.
  3. Masę mięsną przypraw curry, solą i pieprzem.
  4. Uformuj z niej 4 malutkie kotleciki.
  5. Usmaż je na rumiano.
  6. Bułeczki przekrój na pół, posmaruj masłem, podgrzej w piecyku.
  7. Spód bułeczek obłóż listkami sałaty, następnie kotlecikami i plasterkami pomidora, rzodkiewek, ogórka.
  8. Przykryj wierzchem bułeczki.

Sprawdź inne przepisy na dania dla dzieci:

DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)