Mięsny wąż - danie dla dzieci

Dzięki tej zabawnej potrawie twoje dziecko na pewno nabierze apetytu!

Weronika Kwaśniak
DRUKUJ PRZEPIS
Mięsny wąż - danie dla dzieci
Zdjęcia, stylizacja i potrawy: Artur Rogalski, Ewa Gmiter-Rogalska, Anna Borowska/licencja
Liczba porcji: 2
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 20 dag zmielonego schabu
  • jajko
  • łyżka bułki tartej
  • łyżka posiekanej natki
  • 2 łyżki posiekanej drobno czerwonej papryki
  • sól
  • pieprz
Dekoracja:
  • plasterek sera żółtego
  • kukurydza
  • czerwona papryka
Ciasto francuskie ze szpinakiem - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:
Sprawdź jak przygotować danie dla dzieci - mięsnego węża!
1. Mięso wyrób z posiekaną papryką, natką, bułką i jajkiem.
2. Dopraw solą i pieprzem.
3. Uformuj 16 kulek, usmaż na oleju.
4. Z sera wytnij małe trójkąciki i ułóż na kulkach.
5. Ułóż kulki w dwa węże.
6. Z kukurydzy i kawałka papryki zrób oczy i język.
DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)