Mięsne kulki w panierce

Atrakcyjna i smaczna przekąska!

Weronika Kwaśniak
DRUKUJ PRZEPIS
Mięsne kulki w panierce
www.beatapolatynska.pl/licencja
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 1/2 kg mielonego mięsa wieprzowego
  • 2 łyżki bułki tartej
  • 2 jajka
  • cebula
  • czosnek
  • łuskane ziarna słonecznika
  • posiekane migdały lub orzechy
  • 20 dag sera żółtego
  • olej do smażenia
  • sól
  • pieprz
Ptysie z kremem - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:

Zobacz przepis na mięsne kulki w panierce!

  1. Cebulę, czosnek oraz natkę pietruszki drobno posiekaj, dodaj do mięsa wraz z jajkami, solą, pieprzem i tartą bułką.
  2. Dokładnie wymieszaj.
  3. Jeśli masa będzie rzadka, dodaj bułkę tartą.
  4. Z masy formuj kulki wielkości orzecha włoskiego, umieszczając w środku małą kostkę sera żółtego.
  5. Połowę kulek panieruj w ziarnach słonecznika, a połowę w zmielonych migdałach lub orzechach.
  6. Kotleciki smaż na głębokim tłuszczu.
  7. Wykładaj na papierowy ręcznik, aby odsączyć z nadmiaru oleju.
  8. Podawaj z sosem czosnkowym.

Zobacz inne przepisy na przekąski:

DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)