Makaronowe placki z bananami

Makaronowe placki z bananami to ciekawy pomysł na słodką przekąskę dla ciebie i twoich najbliższych!

DRUKUJ PRZEPIS
Makaronowe placki z bananami
A. Rogalski
Liczba porcji: 4
Czas wykonania: 25 min
Ilość kalorii: 280 kcal
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 15 dag długiego cieniutkiego makaronu jajecznego
  • 2 jajka
  • cukier waniliowy
  • 2 średnie banany
  • 6 łyżek masła
  • 3 łyżki oleju
  • szczypta cynamonu
Ciasto francuskie ze szpinakiem - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:
  1. Makaron ugotuj do miękkości w lekko osolonej wodzie. Odlej, przelej zimną wodą i dobrze osącz. Wymieszaj z jajkami i cukrem.
  2. Na patelni rozgrzej 4 łyżki masła z olejem. Za pomocą widelca i łyżki uformuj zgrabne placuszki. Usmaż na złoty kolor na oleju.
  3. Obrane banany pokrój w plasterki, delikatnie obsmaż na pozostałym maśle, oprósz cynamonem. Podawaj do placuszków.
DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)