Roladki z łososia - idealna przekąska na każdą okazję

Przekąska idealna nie tylko na sylwestrowe i karnawałowe imprezy!
Weronika Kwaśniak / 27.12.2013 09:00
DRUKUJ PRZEPIS
Roladki z łososia - idealna przekąska na każdą okazję fot. Adobe Stock
Liczba porcji: 6
Czas wykonania: 20 min
Ilość kalorii: 165 kcal
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 20 dag wędzonego łososia
  • 2 jajka
  • 15 dag twarogu
  • 1/2 pęczka szczypiorku
  • 1/2 pęczka koperku
  • 1–2 łyżki majonezu
  • skórka otarta z połowy cytryny
  • sól
  • biały pieprz
Przygotowanie:

1. Jajka ugotuj na twardo, obierz, posiekaj.
2. Twaróg utrzyj z solą i pieprzem.
3. Połącz z posiekanymi jajkami, szczypiorkiem i koperkiem.
4. Dodaj majonez i skórkę startą z cytryny.
5. Plastry łososia ułóż na folii spożywczej, tak by na siebie lekko nachodziły.
6. Rozsmaruj na plastrach pastę jajeczną.
7. Zwiń dość ściśle roladę.
8. Włóż ją na kilka godzin do lodówki.
9. Pokrój w talarki o szerokości ok. 1 cm.

Przepis Renaty Materlińskiej z "Przyjaciółki"

DRUKUJ PRZEPIS

Redakcja poleca

REKLAMA