Łososiowe roladki z pastą

Przekąska idealna nie tylko na sylwestrowe i karnawałowe imprezy!

Weronika Kwaśniak
DRUKUJ PRZEPIS
Łososiowe roladki z pastą
A. Rogalski
Liczba porcji: 6
Czas wykonania: 20 min
Ilość kalorii: 165 kcal
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 20 dag wędzonego łososia
  • 2 jajka
  • 15 dag twarogu
  • 1/2 pęczka szczypiorku
  • 1/2 pęczka koperku
  • 1–2 łyżki majonezu
  • skórka otarta z połowy cytryny
  • sól
  • biały pieprz
Łososiowe ciasteczka - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:
1. Jajka ugotuj na twardo, obierz, posiekaj.
2. Twaróg utrzyj z solą i pieprzem.
3. Połącz z posiekanymi jajkami, szczypiorkiem i koperkiem.
4. Dodaj majonez i skórkę startą z cytryny.
5. Plastry łososia ułóż na folii spożywczej, tak by na siebie lekko nachodziły.
6. Rozsmaruj na plastrach pastę jajeczną.
7. Zwiń dość ściśle roladę.
8. Włóż ją na kilka godzin do lodówki.
9. Pokrój w talarki o szerokości ok. 1 cm.

Przepis Renaty Materlińskiej z "Przyjaciółki"
DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)