Kulki w sezamie

Apetyczna przekąska - w sam raz na karnawał!

Weronika Kwaśniak
DRUKUJ PRZEPIS
Kulki w sezamie
Zdjęcia, stylizacja i potrawy: Artur Rogalski, Ewa Gmiter-Rogalska, Anna Borowska/licencja
Liczba porcji: 6
Czas wykonania: 20 min
Ilość kalorii: 180 kcal
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 40 dag mielonego mięsa wieprzowo-wołowego
  • cebula
  • papryczka chilli
  • jajko
  • pół szklanki sezamu
  • olej do głębokiego smażenia
  • sól
  • pieprz
Ciasto francuskie ze szpinakiem - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:

Zobacz przepis na kulki w sezamie!

  1. Cebulę obierz, zetrzyj na tarce o małych oczkach, odciśnij sok, dodaj do mięsa.
  2. Papryczkę oczyść z nasion, drobno posiekaj.
  3. Dodaj do mięsa razem z żółtkiem, dokładnie wyrób.
  4. Dopraw do smaku.
  5. Z mięsnej masy formuj nieduże kulki.
  6. Obtaczaj je w białku ubitym z odrobiną wody, a potem w sezamie.
  7. Kładź na średnio rozgrzany olej i smaż na złoty kolor.
  8. Osącz z nadmiaru tłuszczu.

Zobacz inne przepisy na przekąski:

DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)