Kulki twarogowe z orzechami

Efektowna i smaczna przekąska!

Weronika Kwaśniak
DRUKUJ PRZEPIS
Kulki twarogowe z orzechami
Zdjęcia, stylizacja i potrawy: Artur Rogalski, Ewa Gmiter-Rogalska, Anna Borowska/licencja
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 15 dag twarogu
  • 10 dag sera żółtego
  • 5 dag zmielonych orzechów laskowych
  • sól
  • pieprz
Ciasto francuskie ze szpinakiem - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:

Zobacz, jak zrobić kulki twarogowe!

  1. Ser żółty zetrzyj na tarce.
  2. 15 dag twarogu wymieszaj z 10 dag startego sera żółtego, 5 dag zmielonych orzechów laskowych, solą i pieprzem.
  3. Formuj kule, obtaczaj je w posiekanych orzechach.
  4. Aby lepiej zachowywały kształt, przed podaniem warto wstawić je na kilka godzin do lodówki.

Zobacz inne przepisy z orzechami laskowymi:

DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (1)
senix/rok temu
po ostatniej imprezie ciągle się zastanawiałam jak zrobić kulki twarogowe