Krewetki z grilla

Krewetki z grilla będą smakowały idealnie, jeśli nieco wcześniej zanurzysz je w specalnej marynacie.

DRUKUJ PRZEPIS
Krewetki z grilla
STOCKFOOD/FREE
Poziom trudności: średni
Składniki:
  • 1 kg oczyszczonych dużych krewetek

Marynata:

  • 4 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • szklanka oliwy
  • łyżka posiekanego oregano
  • 4 łyżki soku z cytryny
  • posiekany ząbek czosnku
  • sól, pieprz
  • pieprz kajeński
  • łyżka koncentratu pomidorowego
Cytrynowy sos do dań z grilla - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:
  1. Na marynatę wszystkie składniki dokładnie wymieszać.
  2. Krewetki ułożyć w szklanej misce, zalać marynatą i odstawić w temperaturze pokojowej minimum na 2 godziny. W trakcie marynowania kilkakrotnie mieszać.
  3. Krewetki nabijać na szpadki lub patyczki do szaszłyków (wcześniej namoczyć je w wodzie – potrawa będzie z nich łatwiej schodzić i nie wyschnie). Układać na rozgrzanym ruszcie, grillować przez 2–3 minuty.
DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)