Krakersy z pastą wątróbkową

Zamiast kaparów, do dekoracji można użyć plasterków zielonych oliwek.

DRUKUJ PRZEPIS
Krakersy z pastą wątróbkową
A. Rogalski
Liczba porcji: 4
Czas wykonania: 20 min
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 70 dag wątróbek drobiowych
  • po pół czerwonej i żółtej papryki
  • 1 pomidor
  • 1 cebula
  • 4 jajka na twardo
  • 2–3 ząbki czosnku
  • 4 łyżki masła
  • 2 łyżki oliwy
  • tymianek
  • sól, pieprz

Dodatki:

  • 16 krakersów
  • gałązka koperku
  • kawałki papryki
  • kapary
  • po pół czerwonej i żółtej papryki  
Ciasto francuskie ze szpinakiem - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:
  1. Wątróbki opłucz, przekrój na pół. Paprykę umyj, oczyść z pestek, pokrój w kostkę. Cebulę i ząbki czosnku obierz i posiekaj.
  2. Na głębokiej patelni rozgrzej oliwę. Włóż wątróbki, cebulę oraz czosnek i obsmażaj przez 3 minuty, mieszając. Dodaj paprykę i smaż, mieszając, przez kolejne 3 minuty. Dopraw do smaku tymiankiem, solą i pieprzem. Dodaj pokrojonego, obranego ze skórki pomidora. Duś pod przykryciem na wolnym ogniu około 10 minut.
  3. Po ostudzeniu zmiksuj z miękkim masłem i posiekanymi jajkami na twardo. Posmaruj pastą krakersy i złóż po cztery w wieżyczki. Udekoruj kaparami, paseczkami papryki i koperkiem.
DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)