Koreczki z melona

Pomysłowe koreczki to nieprzemijający hit zabaw sylwestrowych!

DRUKUJ PRZEPIS
Koreczki z melona
A. Rogalski
Liczba porcji: 8
Czas wykonania: 15 min
Ilość kalorii: 150 kcal
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • melon (siatkowy, miodowy, kantalupa)
  • 10 dag plasterków salami
  • 20 dag minikulek mozzarelli
  • 20 dag pomidorków koktajlowych
  • 15 dag czarnych oliwek
  • 5 gałązek bazylii
  • 3–4 łyżki wytrawnego porto
  • zioła prowansalskie
  • grubo zmielony czarny pieprz
Ciasto francuskie ze szpinakiem - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:
  1. Melon przekrój, usuń pestki, obierz. Miąższ pokrój w grubszą kostkę i skrop porto. Plasterki salami przekrój na połówki i zwiń w ruloniki. Pomidorki umyj, większe przekrój na pół.
  2. Oliwki i kulki mozzarelli osącz z zalewy. Z gałązek oderwij listki bazylii. Na kawałkach melona ułóż przygotowane składniki i za pomocą długich wykałaczek połącz je ze sobą w koreczki. Oprósz ziołami i pieprzem. Ułóż na tacy.
DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)