Kolorowe koreczki

Koreczki z winogron, sera pleśniowego, pomidorów i indyka - podaj je podczas świąt lub w trakcie imprezy. To lekka i smakowita przekąska!

DRUKUJ PRZEPIS
Kolorowe koreczki
A. Rogalski
Liczba porcji: 16
Czas wykonania: 10 min
Ilość kalorii: 50 kcal
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • kilka dużych winogron
  • 15 dag sera pleśniowego
  • 30 dag pieczonej piersi z indyka pokrojonej w kostkę
  • pomidor pokrojony w ćwiartki
  • 10 czarnych oliwek
  • 1/4 papryki czerwonej pokrojonej w kostkę
  • 2 przekrojone na pół truskawki
  • kawałek świeżego ogórka pokrojonego na kawałki
  • kilka rzodkiewek
Ciasto francuskie ze szpinakiem - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:
  1. Winogrona opłucz, osusz, w każdym natnij niewielką kieszonkę. Ser pleśniowy pokrój na niewielkie, np. trójkątne, kawałki. Każde nadkrojone winogrono nadziej kawałkiem sera.
  2. Resztę składników – indyka, pomidora, oliwki, paprykę, truskawki, ogórek i rzodkiewki – nadziej w różnych konfiguracjach na wykałaczki.
DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)