Kolorowe kanapki

Idealne dla niejadków!

DRUKUJ PRZEPIS
Kolorowe kanapki
A. Rogalski
Liczba porcji: 6
Czas wykonania: 15 min
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 2 kromki chleba razowego na miodzie
  • grahamka
  • 2 kawałki pełnoziarnistej bagietki
  • po 2 plasterki szynki wieprzowej i drobiowej
  • 1 kiwi
  • 2 duże truskawki
  • 1 nektarynka
  • kawałek melona
  • łyżka twarożku ze szczypiorkiem
  • 2 plasterki żółtego sera
  • masło lub margaryna do smarowania
Panna cotta z owocami - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:
  1. Grahamkę przekrój. Pieczywo posmaruj cienką warstwą masła lub dobrej jakości margaryny.
  2. Na chlebie razowym ułóż po trzy kawałki cienko pokrojonego melona. Na wierzch połóż po plasterku szynki wieprzowej oraz kulkę twarożku ze szczypiorkiem. Możesz dołożyć różyczkę zblanszowanego brokuła lub plaster świeżego ogórka.
  3. Na posmarowanej bagietce połóż plaster żółtego sera i pokrojoną w cienkie cząstki nektarynkę. Na wierzch możesz położyć ulubiony owoc dziecka (malinę, borówkę amerykańską lub kilka winogron).
  4. Truskawki umyj, osusz i pokrój. Kiwi obierz i pokrój w plasterki. Obie połówki grahamki obłóż truskawkami i kiwi oraz plasterkiem szynki drobiowej.
DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)