Koktajl krewetkowy

Koktaj krewetkowy z sosem na bazie majonezu. Sprawdź przepis na karnawałowe przekąski!

DRUKUJ PRZEPIS
Koktajl krewetkowy
A. Rogalski
Liczba porcji: 8
Czas wykonania: 20 min
Ilość kalorii: 250 kcal
Poziom trudności: średni
Składniki:
  • 40 dag krewetek koktajlowych (z zalewy)
  • 5 awokado
  • 30 dag pomidorków koktajlowych
  • główka sałaty masłowej
  • 3 cebule dymki
  • 3 ząbki czosnku
  • papryczka chilli
  • 4 łyżki soku z cytryny
  • 150 ml majonezu sałatkowego
  • 4 łyżki keczupu
  • sól
  • pieprz
Czosnkowe krewetki w pomidorach i mleku kokosowym - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:
  1. Awokado przekrój, usuń pestki, obierz. Miąższ pokrój w kostkę, skrop sokiem z cytryny, oprósz solą i pieprzem.
  2. Krewetki osącz. Pomidorki pokrój na ćwiartki. Chilli oczyść, posiekaj. Cebulę obierz, posiekaj. Liście sałaty porwij na kawałki. Składniki sałatki włóż do miski. Majonez wymieszaj z keczupem. Dopraw czosnkiem, solą i pieprzem. Składniki sałatki polej sosem, wymieszaj. Włóż do szerokich kieliszków koktajlowych, schłodź.
DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)