Kiełbasa z oscypkiem

Najlepiej będzie smakować z dodatkiem żurawiny.

Weronika Kwaśniak
DRUKUJ PRZEPIS
Kiełbasa z oscypkiem
Zdjęcia, stylizacja i potrawy: Artur Rogalski, Ewa Gmiter-Rogalska, Anna Borowska/licencja
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 50 dag wędzonej kiełbasy
  • 20 dag oscypka
  • 5-6 łyżek żurawiny do mięs
  • 2 łyżki smalcu do smażenia
  • majeranek
  • sól
  • pieprz  
Sałatka na sałacie - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:

Sprawdź przepis na kiełbasę z żurawiną!

  1. Kiełbasę obierz z osłonki, pokrój na kawałki długości 8-10 cm.
  2. Każdy kawałek kiełbasy natnij wzdłuż (nie przecinając do końca).
  3. Oscypek pokrój w podłużne kliny o długości porcji kiełbasy.
  4. Kawałki sera włóż do środka kiełbasy.
  5. Usmaż na rumiano na rozgrzanym smalcu.
  6. Posyp majerankiem.
  7. Na każdej porcji ułóż łyżeczkę żurawiny.

Sprawdź inne przepisy:

DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)