Kiełbasa w cieście francuskim

Pomysł na przekąskę.

Weronika Kwaśniak
DRUKUJ PRZEPIS
Kiełbasa w cieście francuskim
www.beatapolatynska.pl/licencja
Liczba porcji: 4
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 500 g ciasta francuskiego
  • 500 g kiełbasy (najlepiej drobiowej)
  • 250 g sera żółtego w plastrach
  • 4 łodygi selera naciowego
  • 1 czerwona papryka
  • 1 jajko
Ciasto francuskie ze szpinakiem - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:

Zobacz przepis na kiełbasę w cieście francuskim!

  1. Ciasto francuskie rozwiń i pokrój na 4 kawałki.
  2. Kiełbasę również pokrój na 4 części.
  3. Na każdym kawałku ciasta połóż plastry sera, na serze połóż kawałek kiełbasy, a obok niego po łodydze selera naciowego i pokrojoną w paski paprykę.
  4. Ciasto z kiełbasą i dodatkami zwiń w rulony i ułóż na płaskiej blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
  5. Na wierzchu każdego rulonu zrób małe nacięcia i posmaruj całość roztrzepanym jajkiem.
  6. Wstaw do nagrzanego do 200 stopni C piekarnika i piecz około 30 minut, aż ciasto będzie rumiane.

Zobacz inne przepisy na przekąski:

DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)