Parówki w cieście - przepis składniki i przygotowanie

Zamiast parówek możesz użyć wędliny!
Weronika Kwaśniak / 30.09.2014 06:50
DRUKUJ PRZEPIS
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 300 g wędliny (kiełbasy szynkowej, parówek, mortadeli)
  • 250 g mąki
  • 2 jajka
  • woda gazowana
  • sól
  • pieprz
  • olej do smażenia
Przygotowanie:

Zobacz przepis na parówki w cieście!

  1. Z mąki, jajek i gazowanej wody przygotuj gęste ciasto naleśnikowe.
  2. Przypraw solą i pieprzem.
  3. Wędlinę lub parówki pokrój w niezbyt duże kawałki.
  4. Mocz w cieście i smaż na głębokim oleju, aż staną się rumiane.
  5. Osącz na papierowym ręczniku.
  6. Podawaj na ciepło lub na zimno.

Zobacz inne przepisy na przekąski:

DRUKUJ PRZEPIS

Redakcja poleca

REKLAMA