Kąski z parówek w cieście

Zamiast parówek możesz użyć wędliny!

Weronika Kwaśniak
DRUKUJ PRZEPIS
Kąski z parówek w cieście
www.beatapolatynska.pl/licencja
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 300 g wędliny (kiełbasy szynkowej, parówek, mortadeli)
  • 250 g mąki
  • 2 jajka
  • woda gazowana
  • sól
  • pieprz
  • olej do smażenia
Parówki w cieście francuskim z serem - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:

Zobacz przepis na parówki w cieście!

  1. Z mąki, jajek i gazowanej wody przygotuj gęste ciasto naleśnikowe.
  2. Przypraw solą i pieprzem.
  3. Wędlinę lub parówki pokrój w niezbyt duże kawałki.
  4. Mocz w cieście i smaż na głębokim oleju, aż staną się rumiane.
  5. Osącz na papierowym ręczniku.
  6. Podawaj na ciepło lub na zimno.

Zobacz inne przepisy na przekąski:

DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)