Kąski mięsne i warzywne na przystawkę

Wyśmienitą małą przekąską na ciepło będą też grillowane białe kiełbaski lub upieczone w piekarniku na złoty kolor plastry bekonu (boczku) nawiniętego na suszone śliwki
/ 06.01.2011 12:31

Przygotowanie i duszenie ok. 40 min * 1 porcja – ok. 270 kcal

Składniki na 6 porcji:
- 6 udek (pałek)
- 6 małych parówek
- 30 dag małych marchewek
- 30 dag cebulek
- 6 dużych pieczarek
- 25 dag mrożonej fasolki szparagowej
- olej
- pikantna przyprawa do kurczaka
- sól
- pieprz

Sposób wykonania:
1. Udka opłucz, osusz. Z parówek zdejmij osłonki. Marchewki obierz, opłucz. Cebulki obierz. Pieczarki oczyść, opłucz.

2. Mięso, cebulki, pieczarki i parówki posyp przyprawą. Obsmaż na oleju. Duś pod przykryciem ok. 15 min.

3. Fasolkę i pokrojone na słupki marchewki wrzuć na osolony wrzątek (osobno), gotuj, odcedź, osącz, przypraw solą i pieprzem.

4. Mięso, parówki i warzywa ułóż na półmisku, do ich nabierania podaj widelce lub wykałaczki.

Przekąski na ciepło i na zimno - forum >>

Redakcja poleca

REKLAMA