POLECAMY

Karczoch w sałatce warzywnej

Sałatkę wymieszać, polać sosem z oliwy.

Składniki:
- 4 młode ziemniaki
- 15 dag zielonej fasolki szparagowej
- 15 dag małych pomidorków
- 2 łyżki czarnych oliwek
- słoiczek marynowanych karczochów
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- ząbek czosnku
- sól
- pieprz
- oregano

Ziemniaki wyszorować, ugotować w skórkach, obrać, pokroić na pół, większe na ćwiartki, ostudzić; fasolkę opłukać, ugotować na półmiękko w lekko osolonej wodzie, osączyć, ostudzić; pomidorki umyć, przekroić na pół; karczochy osączyć z zalewy, większe kawałki można przekroić wzdłuż na połowę; ziemniaki, fasolkę, pomidorki, karczochy i osączone oliwki wymieszać; polać sosem z oliwy, czosnku, soli, pieprzu i oregano.
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)