Kapusta z pomidorami

Jak z babcinej kuchni!

Weronika Kwaśniak
DRUKUJ PRZEPIS
Kapusta z pomidorami
Zdjęcia, stylizacja i potrawy: Artur Rogalski, Ewa Gmiter-Rogalska, Anna Borowska/licencja
Poziom trudności: średni
Składniki:
  • główka kapusty  
  • kostka rosołowa  
  • listek laurowy  
  • 2 pomidory  
  • cebula  
  • 2 łyżki smalcu lub oleju
  • łyżeczka mąki  
  • koperek  
  • sól  
  • pieprz
Pulpety w sosie pomidorowym - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:

Zobacz przepis na kapustę z pomidorami!

  1. Kapustę poszatkuj, zalej wodą, zagotuj, odcedź.
  2. Zalej wrzątkiem, aby nie do końca ją zakrywał.
  3. Dodaj kostkę rosołową, listek laurowy oraz obrane, pokrojone pomidory.
  4. Gotuj bez przykrycia około 5 min.
  5. Cebulę pokrój w kostkę, zrumień na smalcu, dodaj ją do kapusty.
  6. Na pozostałym na patelni tłuszczu przesmaż mąkę.
  7. Zapraw nią kapustę, gotuj 3 min, dopraw.
  8. Posyp koperkiem.

Zobacz inne przepisy na przekąski:

DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)