Kanapki łódeczki z tuńczykiem

Śniadaniowe pyszności!

Składniki:
- 2 bułki paluchy
- masło
- pół puszki tuńczyka w sosie własnym
- 1 cebulka dymka ze szczypiorem
- 2 plastry żółtego sera
- 1 pomidor
- sól
- pieprz

Sposób wykonania:

Bułki przekroić wzdłuż na pół, posmarować masłem, posypać pokrojonym na kawałeczki serem. Włożyć na kilka minut do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C, żeby ser się rozpuścił.
Tuńczyka osączyć z sosu, rozdrobnić widelcem.
Z pomidora zdjąć skórkę, wyjąć pestki, miąższ posiekać. Opłukaną dymkę posiekać razem ze szczypiorem. 
Wymieszać wszystkie składniki, przyprawić solą i pieprzem, sałatką napełnić lekko zrumienione łódeczki z bułki.
Ciasto francuskie ze szpinakiem - Kasia gotuje z Polki.pl
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)