Kanapka-motylek - danie dla dzieci

Takie śniadanie zachęci każdego niejadka.

Weronika Kwaśniak
DRUKUJ PRZEPIS
Kanapka-motylek - danie dla dzieci
Zdjęcia, stylizacja i potrawy: Artur Rogalski, Ewa Gmiter-Rogalska, Anna Borowska/licencja
Liczba porcji: 1
Czas wykonania: 10 min
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • grahamka lub inna bułeczka pełnoziarnista
  • łyżeczka masła lub dobrej margaryny
  • 10 dag sera białego
  • łyżka majonezu
  • łyżeczka śmietany 18%
  • 3 łyżeczki posiekanego szczypiorku + 4 piórka
  • 3 pokrojone w cienkie plasterki rzodkiewki
  • sól
  • pieprz
Omlet owsiany - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:

Sprawdź przepis na kanapkę dla dziecka!

  1. Bułeczkę przekrój na pół.
  2. Posmaruj masłem lub margaryną.
  3. Ser rozgnieć widelcem i wymieszaj ze szczypiorkiem, majonezem i śmietaną.
  4. Dopraw solą i pieprzem.
  5. Pastą posmaruj kanapki.
  6. Z rzodkiewki ułóż skrzydła motyli, z piórek szczypiorku ich tułów.

Sprawdź inne pomysły na kanapki:

DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)