Kalarepki z jajkiem

Smakowita przekąska - może przygotujesz ją na śniadanie?

Weronika Kwaśniak
DRUKUJ PRZEPIS
Kalarepki z jajkiem
www.beatapolatynska.pl/licencja
Liczba porcji: 4
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 4 kalarepki
  • 4 jajka  
  • 20 dag mięsa mielonego
  • koncentrat pomidorowy
  • masło  
  • sól
  • pieprz
Tartinki jajeczne - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:

Zobacz przepis na kalarepki z jajkiem!

  1. Kalarepki obierz, zetnij wierzchy i wydrąż środki.
  2. Włóż do wrzątku i gotuj na wolnym ogniu.
  3. Mięso mielone dopraw, a następnie przesmaż na patelni.
  4. Pod koniec dodaj koncentrat pomidorowy i chwilę podduś.
  5. Kalarepki wyjmij z wody, osusz i posmaruj masłem.
  6. Ułóż w żaroodpornej formie i wypełnij do połowy mięsnym farszem.
  7. Do każdej kalarepki wbij jajko.
  8. Piecz najpierw 10 minut w temperaturze 180 stopni C, a następnie przykryj folią aluminiową i dopiecz.

Zobacz inne przepisy na przekąski:

DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)