Jeżyk z twarożku

Powtykane między kolce małe rzodkiewki mogą imitować jabłka

DRUKUJ PRZEPIS
Jeżyk z twarożku
A. Rogalski
Liczba porcji: 4
Czas wykonania: 10 min
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 20 dag tłustego twarogu
  • 4–5 łyżek gęstej śmietany
  • pęczek szczypiorku
  • 1-2 karotki
  • kawałek skórki chleba razowego
  • kawałek czerwonej papryki
  • sok z cytryny
  • cukier
  • sól, pieprz
Jajecznica na parze - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:
  1. Twaróg utrzyj ze śmietaną. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Z kopiastej łyżki pasty serowej uformuj 4 jeżyki.
  2. Szczypiorek opłucz, osusz, pokrój na kawałki długości około 1 cm. Powtykaj w ser jako kolce.
  3. Marchew umyj, obierz, zetrzyj na tarce, skrop sokiem cytrynowym, posyp cukrem, ułóż wokół jeżyków.
  4. Z papryki zrób czerwone noski. Oczy wykonaj ze skórki razowego chleba.
DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (1)
/2 lata temu
koniecznie muszę zrobić, z ulubionym twarożkiem Pilos, mniam, dzieci będą zachwycone :)