Jajka zapiekane w kokilkach

/
DRUKUJ PRZEPIS
Składniki:
- 4 duże jajka
- 4 łyżki płynnej kremówki 30-proc.
- 4 łyżki posiekanego cienkiego szczypiorku
- 4 łyżki pokrojonej w kosteczkę szynki
- płaska łyżka masła
- sól
- pieprz
- gałka muszkatołowa
Przygotowanie:
1. Do czterech małych kokilek wlej po łyżce kremówki, wbij po jednym jajku, oprósz solą, szczyptą pieprzu i gałką muszkatołową. Posyp posiekaną szynką, szczypiorkiem i kawałkiem masła.

2. Przygotowane foremki wstaw do większego naczynia, wlej wrzątek i wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 200 stopni. Piecz około 15 min, aż jajka się zetną. Podawaj z grzankami z wiejskiego lub włoskiego chleba.
DRUKUJ PRZEPIS

Redakcja poleca

REKLAMA