Jajka po wiedeńsku

Troszkę inne jajko. Sprawdź przepis na pyszne jajko po wiedeńsku.

DRUKUJ PRZEPIS
Jajka po wiedeńsku
Fotolia
Liczba porcji: 1
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • jajko
  • łyżka masła
  • sól
  • pieprz
  • woda
  • szczypiorek
  • musztarda
Śródziemnomorskie jajka faszerowane - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:
  1. Jajko dokładnie myjemy w letniej wodzie.
  2. Na dno szklanki wkładamy łyżkę masła.
  3. Jajko wbijamy do szklanki. Dodajemy sól i pieprz. Nie mieszamy!
  4. Szklankę wkładamy do garnka z ciepłą wodą. Gotujemy. Czekamy do momentu ścięcia się białka.
  5. Wyjmujemy szklankę. Do jajka możemy dodać szczypiorek lub odrobinę musztardy.
UWAGA! Jajka po wiedeńsku powinny składać się ze ściętego białka i płynnego żółtka. Dlatego ostrożnie dobieraj je do tej potrawy. Najlepiej używaj jajek pochodzących z pewnego, zdrowego źródła.
DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)