Jajka nadziewane pastą

/
DRUKUJ PRZEPIS
Składniki:
Składniki na 8 porcji:

- 8 jajek
- 25 dag twarogu
- 2 łyżki koncentratu pomidorowego lub 4 łyżki keczupu
- liście sałaty
- natka pietruszki
- pomidor
- pieprz
- sól
Przygotowanie:
Sposób wykonania:

1. Jajka umyj, ugotuj na twardo, obierz ze skorupek, wyjmij żółtka.

2. Żółtka posiekaj, wymieszaj z twarogiem i koncentratem pomidorowym lub keczupem, utrzyj albo zmiksuj na jednolitą masę. Jeśli masa jest za gęsta, możesz ją rozrzedzić łyżką majonezu lub śmietany, przypraw do smaku solą i świeżo zmielonym pieprzem.

3. Połówki białek połóż na półmisku, do rękawa włóż przygotowaną pastę, wyciśnij na jajka w miejscu po wyjętym żółtku rozetki masy, na każdej połóż kawałeczek pomidora. Półmisek wstaw do lodówki, wyjmij przed podaniem na stół.
DRUKUJ PRZEPIS

Redakcja poleca

REKLAMA