Imprezowe koreczki

Idealne na sylwestrową i karnawałową imprezę!

Weronika Kwaśniak / 11 miesięcy temu
DRUKUJ PRZEPIS
Imprezowe koreczki
Zdjęcia, stylizacja i potrawy: Artur Rogalski, Ewa Gmiter-Rogalska, Anna Borowska/licencja
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 15 dag krewetek królewskich
  • pół cytryny
  • serek camembert
  • 20 dag mozzarelli
  • pół mango
  • pół świeżego ogórka
  • 10 dag pomidorków koktajlowych
  • 10 dag salami w plasterkach
  • listki bazylii
  • sól
Ptysie z kremem - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:

Zobacz, jak zrobić koreczki!

  1. Krewetki oczyść, obgotuj w osolonym wrzątku.
  2. Osącz, wystudź, skrop sokiem z cytryny.
  3. Camembert pokrój w małe cząstki, mozzarellę i mango w kostkę, a ogórek w grube półplastry.
  4. Pomidorki poprzekrawaj na połowę.
  5. Na wykałaczki nadziewaj na przemian wybrane składniki.
  6. By koreczki nie przewracały się na talerzu, ich podstawy wykonuj z sera.

Zobacz więcej pomysłów na imprezowe menu:

DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)