Feta z pomidorami z grilla

Dania wegetariańskie z grilla swój fantastyczny smak zawdzięczają przyprawom!

DRUKUJ PRZEPIS
Feta z pomidorami z grilla
STOCKFOOD/FREE
Liczba porcji: 4
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 4 pomidory
  • opakowanie sera typu feta
  • oliwa
  • sól, pieprz
  • suszona i świeża bazylia
Zupa serowa z grillowanymi brokułami - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:
  1. Pomidory umyć, osuszyć, pokroić w grube plastry. Usunąć trochę soku i nasionek.
  2. Ser typu feta pokroić w średniej grubościplastry.
  3. Na folii aluminiowej układać plastry pomidora i fety. Oprószyć solą i świeżo mielonym pieprzem oraz suszoną bazylią. Skropić oliwą. Folię zawinąć. Układać na rozgrzanym grillu. Piec, aż pomidory staną się miękkie.
  4. Upieczone pomidory z fetą podawać udekorowane listkami świeżej bazylii. Można posypać posiekanymi listkami bazylii. Podawać ze schłodzonym białym winem jako doskonałą przekąskę.

Nasza rada!

Pokrojone w plastry pomidory i ser można ułożyć na kromkach tostowego pieczywa, cienko posmarowanych masłem, przykryć kromką chleba, spiąć wykałaczką i grillować..
DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)