Faszerowany kabaczek

Czym właściwie jest kabaczek? To po prostu bardzo dojrzała cukinia!

Weronika Kwaśniak
DRUKUJ PRZEPIS
Faszerowany kabaczek
www.beatapolatynska.pl/licencja
Liczba porcji: 2
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • kabaczek
  • 30 dag mielonego mięsa z indyka
  • 1/2 czerwonej papryki
  • jajko
  • 1/2 szklanki ugotowanego ryżu
  • natka pietruszki
  • oliwa
  • sól
Ciasto francuskie ze szpinakiem - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:

Zobacz przepis na faszerowanego kabaczka!

  1. Kabaczka umyj, obierz i przetnij wzdłuż na dwie łódeczki. Wydrąż środek.
  2. Paprykę pokrój w kostkę.
  3. W misce wymieszaj mięso z papryką, ryżem, jajkiem, posiekaną pietruszką i odrobiną soli.
  4. Przygotowanym nadzieniem wypełnij łódeczki z kabaczka.
  5. Włóż do naczynia żaroodpornego, skrop oliwą i wstaw na 30 minut do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni C.
  6. Podawaj gorące.

Zobacz też nasze przepisy na dania z cukinii:

DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (1)
/rok temu
uważam że kabaczek faszerowany jest o wiele gorszy niż cukinia