Faszerowane pomidory

Dekoracyjny wygląd i pyszny smak!

Weronika Kwaśniak
DRUKUJ PRZEPIS
Faszerowane pomidory
Zdjęcia, stylizacja i potrawy: Artur Rogalski, Ewa Gmiter-Rogalska, Anna Borowska/licencja
Liczba porcji: 2
Czas wykonania: 10 min
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 2 duże pomidory
  • twarożek ziarnisty
  • łyżka natki
  • łyżka szczypiorku
  • łyżka bazylii
  • sól
  • pieprz
Pulpety w sosie pomidorowym - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:

Sprawdź przepis na pomidory faszerowane!

  1. Pomidory dokładnie umyj.
  2. Z każdego odkrój czapeczkę, tak by wraz z nią usunąć stwardniałe części.
  3. Czapeczki pokrój w kostkę.
  4. Środek pomidorów wydrąż łyżeczką.
  5. Twarożek wymieszaj z pomidorową kostką i posiekanymi ziołami.
  6. Dopraw do smaku.
  7. Przygotowanym farszem napełnij pomidorowe miseczki.

Sprawdź inne przepisy na przekąski:

DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)