Faszerowane pomidorki

Zaskocz swoich gości!

Weronika Kwaśniak
DRUKUJ PRZEPIS
Faszerowane pomidorki
Zdjęcia, stylizacja i potrawy: Artur Rogalski, Ewa Gmiter-Rogalska, Anna Borowska/licencja
Liczba porcji: 4
Czas wykonania: 30 min
Ilość kalorii: 95 kcal
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 8 średniej wielkości okrągłych pomidorów
  • 15 dag mielonego mięsa drobiowego
  • łyżka oleju
  • 4 łyżki kaszki kuskus
  • po kilka listków bazylii i mięty
  • łyżka czarnych, krojonych oliwek
  • łyżka oliwy z oliwek
  • sól
  • pieprz
Ciasto francuskie ze szpinakiem - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:

Zobacz przepis na faszerowane pomidory!

  1. Pomidory dokładnie umyj, odkrój czapeczki, wydrąż miąższ z nasionkami.
  2. Mięso przesmaż na oleju, podlej odrobiną wrzątku.
  3. Podduś pod przykryciem, przypraw.
  4. Kuskus zalej wrzątkiem, przykryj, odstaw na 5 min, przemieszaj, ostudź.
  5. Mięso wymieszaj z kaszką oraz posiekaną zieleniną, pokrojonymi oliwkami i oliwą.
  6. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
  7. Farszem napełniaj pomidorki.

Zobacz inne przepisy na przekąski:

DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)