Faszerowane pieczarki

Atrakcyjny wygląd i niepowtarzalny smak!

Weronika Kwaśniak
DRUKUJ PRZEPIS
Faszerowane pieczarki
www.beatapolatynska.pl/licencja
Liczba porcji: 6
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 6 dużych pieczarek
  • 30 dag mięsa mielonego  
  • dymka
  • 1/2 czerwonej papryki
  • jajko
  • sól
  • pieprz
  • olej
Omlet z grzybami - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:

Sprawdź przepis na pieczarki faszerowane!

  1. Pieczarki umyj, obierz i oderwij ogonki.
  2. Ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i posmarowanej olejem roślinnym.
  3. Przygotuj farsz: paprykę, dymkę i ogonki pieczarek posiekaj. Wymieszaj z  mięsem, jajkiem, solą, pieprzem.
  4. Nadziewaj pieczarki.
  5. Wstaw do nagrzanego piekarnika.
  6. Piecz ok. 30 minut w temp. 200 st. C.
  7. Podawaj na gorąco.
  8. Doskonale smakują z ostrym sosem pomidorowym lub czosnkowym.

Sprawdź inne pomysły na przekąski:

DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (1)
/2 lata temu
ja uwielbiam pieczarki nadziewane kaszą gryczaną zmieszaną z ziołami.