Faszerowane ogórki

Faszerowane ogórki to lekka i zdrowa przekąska, którą możesz podać swoim gościom podczas świąt. Zobacz, jak ją szybko przygotować!

DRUKUJ PRZEPIS
Faszerowane ogórki
A. Rogalski
Liczba porcji: 8
Czas wykonania: 15 min
Ilość kalorii: 80 kcal
Poziom trudności: średni
Składniki:
  • 4 ogórki węże
  • 20 dag żółtego sera
  • 10 dag mieszanych kiełków
  • 10 dag mieszanych orzechów
  • 6 łyżek majonezu
  • 2 łyżki keczupu
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • łyżka soku z cytryny
  • sól
  • pieprz
Ciasto francuskie ze szpinakiem - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:
  • Ogórki umyj, osusz, pokrój na kawałki długości 4 cm. Wydrąż część miąższu, tak aby powstały foremki.
  • Żółty ser zetrzyj na drobnej tarce. Kiełki opłucz, osusz. Orzechy posiekaj, upraż na suchej patelni, ostudź. Ser żółty włóż do miski razem z kiełkami i orzechami. Dodaj majonez i keczup. Dopraw sosem sojowym, sokiem z cytryny, rozgniecionym czosnkiem, solą oraz szczyptą mielonego pieprzu. Farszem napełnij wydrążone ogórki. Ułóż na tacy. Dowolnie udekoruj.
DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)