Drożdżowe bułeczki z oliwkami

Bułki drożdżowe nie muszą być przygotowywane tylko na słodko. Warto czasem spróbować ich słonej wersji.

DRUKUJ PRZEPIS
Drożdżowe bułeczki z oliwkami
A. Rogalski
Liczba porcji: 25
Czas wykonania: 30 min
Ilość kalorii: 120 kcal
Poziom trudności: średni
Składniki:
  • opakowanie gotowego ciasta drożdżowego
  • 10 suszonych pomidorów pokrojonych w paski
  • 30 czarnych oliwek
  • 15 dag szynki pokrojonej w słupki
  • 10 dag lekko pokruszonej twardej fety
  • 3 łyżki płatków migdałowych
  • 6 łyżek sosu pesto
Ciasto francuskie ze szpinakiem - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:
  1. Ciasto drożdżowe rozłóż na blacie, przetnij na pół. Jedną połówkę pokrój w trójkąciki, posmaruj połową sosu pesto, posyp 1/3 suszonych pomidorów, czarnych oliwek, całym serem feta oraz płatkami migdałowymi.
  2. Pozostałe ciasto raz jeszcze przekrój na pół, posmaruj pozostałym sosem pesto, posyp resztą pomidorów, oliwek oraz obłóż szynką. Zwiń w roladę. Pokrój na plasterki grubości 2 cm. Przygotowane kąski ułóż na blasze i piecz 20 minut w temp. 190 stopni.

Zobacz 3 przepisy na ciasto drożdżowe!

DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)