Drobiowe kąski w chrupiącej panierce

Idealna przekąska na każde spotkanie czy imprezę.

Weronika Kwaśniak
DRUKUJ PRZEPIS
Drobiowe kąski w chrupiącej panierce
www.beatapolatynska.pl/licencja
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 1 kg piersi z kurczaka (lub indyka)
  • olej do smażenia
Na ciasto:
  • 150 g mąki
  • 1 jajko
  • 200 ml wody
  • sól
Ciasto francuskie ze szpinakiem - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:
1. W misce wymieszaj mikserem mąkę, zimną wodę, jajko, sól.
2. Ciasto powinno być bardziej gęste niż na naleśniki.
3. Jeśli jest zbyt rzadkie, dodaj trochę mąki pszennej i ponownie wymieszaj.
4. Mięso pokrój na kawałki.
5. W rondlu rozgrzej olej.
6. Wrzucaj do niego partiami moczone w cieście kawałki mięsa i smaż w głębokim tłuszczu, aż zrobią się złote.
7. Osącz na ręczniku.
DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)