Domowy hamburger

Fast-food nie musi być niezdrowy!

Weronika Kwaśniak
DRUKUJ PRZEPIS
Liczba porcji: 4
Czas wykonania: 30 min
Ilość kalorii: 350 kcal
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 40 dag mielonej wołowiny
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki płatków owsianych
  • 2 łyżki tartej bułki
  • jajko
  • mielona papryka
  • 4 bułeczki z pełnego ziarna
  • czerwona cebula
  • 2 pomidory
  • kawałek ogórka
  • 4 liście sałaty
  • sól
  • pieprz
Przygotowanie:

Zobacz przepis na domowego hamburgera!

  1. Czosnek obierz, przepuść przez praskę.
  2. Dodaj do mięsa razem z płatkami owsianymi, tartą bułką i jajkiem.
  3. Wyrób na jednolitą masę, dopraw ją solą, pieprzem i papryką.
  4. Z masy uformuj niezbyt grube kotlety.
  5. Piecz je na grillu po 6-7 min z każdej strony - poza sezonem grillowym
  6. Bułki przekrawaj na połowę.
  7. Na każdej połóż liść sałaty, 2-3 plastry pomidora, po kilka plasterków ogórka i krążków cebuli.
  8. Połóż na tym jeszcze ciepłe kotlety, przykryj górną częścią bułki.

Zobacz inne przepisy na przekąski:

DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)