Domowa kiełbasa drobiowo-wołowa

Pyszny smak!

Weronika Kwaśniak
DRUKUJ PRZEPIS
Domowa kiełbasa drobiowo-wołowa
Zdjęcia, stylizacja i potrawy: Artur Rogalski, Ewa Gmiter-Rogalska, Anna Borowska/licencja
Liczba porcji: 20
Czas wykonania: 115 min
Ilość kalorii: 55 kcal
Poziom trudności: średni
Składniki:
  • 80 dag piersi indyka
  • 20 dag mielonej wołowiny
  • 2 łyżeczki soli peklowej
  • łyżka miodu
  • łyżeczka ziół prowansalskich
  • łyżeczka chili w płatkach
  • łyżeczka pieprzu
  • 3 ząbki czosnku
  • 1/2 szklanki zimnej wody
Kurczak po marokańsku - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:

Zobacz przepis na domową kiełbasę drobiowo-wołową!

  1. Mięso z indyka pokrój w drobną kostkę.
  2. Połącz z mieloną wołowiną, solą peklową, miodem i przyprawami.
  3. Odstaw na 12 godzin do lodówki.
  4. Czosnek przeciśnij przez praskę.
  5. Dodaj do mięsa czosnek i wodę, dokładnie wyrób masę.
  6. Masę nałóż na spód 3 torebek do zamrażania, uformuj wałeczki.
  7. Każdy dodatkowo owiń folią spożywczą.
  8. Boki obwiąż sznurkiem.
  9. Kiełbaski ułóż w garnku i zalej zimną wodą.
  10. Zagrzej na małym ogniu.
  11. Parz przez 1,5 godziny w temperaturze 70 stopni C.
Przepis Renaty Materlińskiej z "Poradnika domowego"

Zobacz też nasze przepisy na zapiekanki:

DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)