Delikatne muffinki ze szpinakiem

Efektowna i sycąca przekąska!

Weronika Kwaśniak
DRUKUJ PRZEPIS
Delikatne muffinki ze szpinakiem
Zdjęcia, stylizacja i potrawy: Artur Rogalski, Ewa Gmiter-Rogalska, Anna Borowska/licencja
Czas wykonania: 55 min
Poziom trudności: średni
Składniki:
  • 35 dag mąki
  • 25 dag szpinaku
  • 2 duże jajka
  • 4 suszone pomidory
  • 1/4 szklanki oleju roślinnego
  • szklanka naturalnego jogurtu
  • 4 łyżki tartego parmezanu
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 1/2 łyżeczki pieprzu
  • 1/2 łyżeczki mielonej gałki muszkatołowej
  • 3 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 4 łyżki orzeszków piniowych
Jajecznica ze szpinakiem - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:
Sprawdź przepis na muffiny ze szpinakiem!
1. Szpinak obgotuj (około 3 minuty) w lekko osolonej wodzie.
2. Osącz na sicie i dobrze w ręku odciśnij z nadmiaru wody. Pokrój.
3. Mąkę oraz proszek do pieczenia przesiej do miski, dodaj przyprawy i ser.
4. Jogurt lekko ubij z jajkami i olejem.
5. Wlej do mąki, szybko połącz.
6. Dodaj szpinak oraz pokrojone suszone pomidory.
7. Foremki wysmaruj masłem, wysyp mąką, nałóż ciasto, posyp orzeszkami.
8. Piecz około 35 minut w temp. 180°C.
DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)