Chleb pomidorowy

Pieczywo o ciekawym posmaku!

Weronika Kwaśniak / 10 miesięcy temu
DRUKUJ PRZEPIS
Chleb pomidorowy
www.beatapolatynska.pl/licencja
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 25 dag mąki wieloziarnistej
  • 2 dag drożdży
  • łyżeczka miodu
  • łyżeczka soli
  • 150 ml letniej wody
  • łyżka koncentratu pomidorowego
  • 2 łyżki musztardy, najlepiej meksykańskiej
  • 2 łyżki oleju
Walijski chlebek z owocami - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:

Zobacz przepis na chleb pomidorowy!

  1. Drożdże rozpuść w letniej wodzie.
  2. Do miski miksera wlej rozpuszczone drożdże, miód, olej.
  3. Wsyp mąkę i sól, dodaj koncentrat pomidorowy i musztardę.
  4. Wszystkie składniki wymieszaj mikserem.
  5. Ciasto przełóż do wyłożonej papierem do pieczenia formy keksowej i odstaw do wyrośnięcia.
  6. Gdy chleb podwoi objętość, posmaruj go roztrzepanym jajkiem i wstaw do piekarnika nagrzanego do temperaturze 180 stopni C.
  7. Piecz około 40 minut.

Zobacz inne przepisy na chleb:

DRUKUJ PRZEPIS
Tagi: chleb
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)