Chipsy z pastą łososiową

Jeśli marzy ci się jedyny w swoim rodzaju i zaskakujący smakiem pomysł na przekąski, wypróbuj chipsy z pastą łososiową!

DRUKUJ PRZEPIS
Chipsy z pastą łososiową
A. Rogalski
Liczba porcji: 10
Czas wykonania: 10 min
Ilość kalorii: 110 kcal
Poziom trudności: średni
Składniki:
  • 10 okrągłych chipsów (np. kukurydzianych)
  • 15 dag filetu z łososia wędzonego
  • mała szalotka
  • mała czerwona papryka
  • 10 czarnych oliwek
  • 3 ugotowane na twardo jajka
  • 3 łyżki majonezu
  • 1/2 łyżeczki musztardy
  • łyżeczka soku z cytryny
  • biały pieprz
Łososiowe ciasteczka - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:
  1. Szalotkę obierz i drobno posiekaj. Paprykę przekrój na pół, oczyść z gniazda nasiennego, pestek i błonek, miąższ drobno posiekaj. Oliwki drobno pokrój. Łososia i jajka posiekaj.
  2. Łososia wymieszaj z szalotką, papryką, oliwkami, jajkami, majonezem, musztardą i sokiem z cytryny. Dopraw białym pieprzem. Pastę rozłóż na chipsach i podawaj.
DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)