Zdrowe chipsy z dyni

Jesienne, kuszące i chrupiące: pyszne chipsy z dyni!

Weronika Kwaśniak / 3 tygodnie temu
DRUKUJ PRZEPIS
Zdrowe chipsy z dyni
Fotolia
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • dynia, najlepiej hokkaido
  • tymianek
  • majeranek
  • bazylia
  • sól
  • oliwa z oliwek
Muffinki z dyni - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:

Zobacz przepis na chipsy z dyni! To pomysł na zdrową przekąskę, którą bezkarnie możesz podjadać między posiłkami. Ilość i rodzaj przypraw możesz modyfikować według własnego uznania.

  1. Dynię wyszoruj i przekrój na pół.
  2. Pokrój dynię na cienkie plasterki, np. za pomocą szatkownicy. Jeśli wybrałaś dynię hokkaido, nie musisz jej obierać ze skórki - zmięknie przy pieczeniu.

Ciasto dyniowe - przepis na pyszny deser z dyni

  1. Ułóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
  2. Chipsy z dyni skrop oliwą, posyp przyprawami.

Dynia marynowana - przepis video

  1. Piecz przez 15 minut w 180 stopniach, najlepiej z termoobiegiem.
DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)