Cebula nadziewana soczewicą

Z posmakiem chili i czosnku!

Weronika Kwaśniak
DRUKUJ PRZEPIS
Cebula nadziewana soczewicą
www.beatapolatynska.pl/licencja
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 3 duże cebule
  • 20 dag soczewicy czerwonej
  • papryczka chili
  • 2 łyżki oleju
  • łyżeczka soli
  • 3 szczypty pieprzu
  • 2 ząbki czosnku
Ciasto francuskie ze szpinakiem - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:

Zobacz przepis na cebulę nadziewaną soczewicą!

  1. Cebulę obierz, zetnij wierzch, wyjmij środkowe warstwy.
  2. Wyjętą ze środka cebulkę posiekaj i podsmaż na patelni, razem z drobno pokrojoną papryką i czosnkiem.
  3. Soczewicę ugotuj do miękkości (około 10 minut).
  4. Cebulę wymieszaj z soczewicą.
  5. Dopraw solą i pieprzem.
  6. Przygotowanym farszem nadziej cebule.
  7. Wstaw do piekarnika, przykryj folią aluminiową i piecz około 30 minut w temperaturze 180 stopni C.
  8. Podawaj na gorąco zaraz po przygotowaniu.

Zobacz inne pomysły na dania z soczewicą:

DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)