Carpaccio z buraka

Efektowna i smaczna przekąska!

Weronika Kwaśniak / 7 miesięcy temu
DRUKUJ PRZEPIS
Carpaccio z buraka
www.beatapolatynska.pl/licencja
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • surowy burak
  • opakowanie puszystego serka
  • 3 łyżki posiekanych orzechów włoskich
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • 2 łyżki oliwy  
  • sól
  • kolorowy pieprz
  • natka pietruszki do dekoracji
Sałatka z kapusty pekińskiej - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:

Zobacz przepis na carpaccio z buraka!

  1. Buraka umyj, obierz i pokrój w cienkie plastry, najlepiej krajalnicą.
  2. Serek wymieszaj z natką i oliwą.
  3. Na każdym plasterku buraka ułóż jedną łyżkę masy serowej i posyp posiekanymi orzechami.
  4. Całość skrop oliwą i posyp grubo zmielonym kolorowym pieprzem i solą.
  5. Udekoruj natką pietruszki.

Zobacz też kilka przepisów na sałatki:

Sałatka z nowalijek - przepis
Sałatka z kaszą jaglaną - przepis
Sałatka ze szpinakiem i awokado - przepis
Sałatka z owocami morza - przepis video
Sałatki wiosenne - 31 najlepszych przepisów

DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)