Babeczki ze słonym farszem

Z pieczarkami i boczkiem!

Weronika Kwaśniak
DRUKUJ PRZEPIS
Babeczki ze słonym farszem
www.beatapolatynska.pl/licencja
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
Na ciasto:
  • 30 dag mąki
  • 20 dag masła
  • 2 żółtka
  • sól
  • pieprz
Na nadzienie:
  • 50 dag pieczarek
  • mała cebulka
  • 5 dag boczku wędzonego
  • 20 dag żółtego sera
  • natka pietruszki
  • masło lub olej
  • sól
  • pieprz
Omlet z grzybami - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:

Zobacz przepis na babeczki na słono!

  1. Mąkę przesiej, dodaj sól, pieprz.
  2. Masło z mąką drobno posiekaj, dodaj żółtka, szybko zagnieć ciasto.
  3. Schłodź w lodówce 30 minut. Wylep foremki.
  4. Piekarnik rozgrzej do temperatury 220 stopni C.
  5. Wstaw babeczki, zmniejsz temperaturę do 200 stopni C i upiecz na złoty kolor. Ostudź.
  6. Przygotuj nadzienie: pieczarki, cebulkę i boczek pokrój w kosteczkę, przesmaż na oleju lub maśle, dopraw solą i pieprzem, przestudź.
  7. Dodaj sterty ser, pokrojoną natkę. Dokładnie wymieszaj.
  8. Włóż po porcji nadzienia do zimnych babeczek i zapiecz 10 minut.

Zobacz inne pomysły na przekąski:

DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)