Robert Sowa poleca: kanapka klubowa. Kuchnia angielska

Angielska kanapka klubowa z jajkiem, bekonem i pastą z kurczaka - idealna przekąska!
Weronika Kwaśniak / 09.10.2013 10:15
DRUKUJ PRZEPIS
Robert Sowa poleca: kanapka klubowa. Kuchnia angielska Zdjęcia, stylizacja i potrawy: Artur Rogalski, Ewa Gmiter-Rogalska, Anna Borowska/licencja
Liczba porcji: 4
Czas wykonania: 15 min
Ilość kalorii: 590 kcal
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 12 kromek pieczywa tostowego
  • 4 sadzone jajka
  • 12 plastrów upieczonego, chrupiącego bekonu (pieczonego 15–20 minut w temperaturze 200 stopni)
  • 4 liście sałaty lodowej

Pasta z kurczaka:
  • 2 ugotowane piersi z kurczaka
  • 4 łyżki majonezu
  • sól
  • biały pieprz
  • ostra czerwona papryka

Do dekoracji:
  • sałata lodowa
  • pomidory koktajlowe
  • pokrojona w słupki marchewka i biała rzepa
Przygotowanie:
1. Wszystkie składniki pasty zmiksuj razem w blenderze i dopraw zgodnie z własnymi upodobaniami.
2. Tosty zrumień w opiekaczu i odetnij ich brzegi.
3. Na czterech tostach ułóż sałatę lodową i pastę z kurczaka.
4. Przykryj kolejną kromką chleba tostowego, na nich ułóż ciepły bekon, jajko i przykryj trzecią zrumienioną kromką.
5. Tak przygotowane kanapki przekłuj czterema wykałaczkami, pokrój na cztery części, udekoruj sałatą, pomidorami i warzywami.
6. Możesz podawać kanapki z frytkami i ketchupem, sosem pomidorowym lub cesarskim.

Przepis z "Pani domu"
DRUKUJ PRZEPIS