Grillowany rabarbar - przepis składniki i przygotowanie

Owocowy przysmak!
Weronika Kwaśniak / 13.05.2016 06:45
DRUKUJ PRZEPIS
Grillowany rabarbar - przepis składniki i przygotowanie fot. Fotolia
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 3 banany
  • 2 łodygi rabarbaru
  • cukier
  • pieprz
  • sok z cytryny
     
Przygotowanie:

Zobacz przepis na grillowany rabarbar!

  1. Banany obierz i pokrój na około czterocentymetrowe kawałki.
  2. Skrop sokiem z cytryny.
  3. Rabarbar umyj i również pokrój na czterocentymetrowe kawałki.
  4. Patyczki do szaszłyków namocz w wodzie.
  5. Na patyczki nadziewaj na przemian banany i rabarbar.
  6. Całość posyp ze wszystkich stron cukrem.
  7. Piecz na grillu, aż owoce zmiękną, a cukier się lekko skarmelizuje.
  8. Przed podaniem możesz oprószyć świeżo zmielonym pieprzem.

Zobacz więcej przepisów na grilla:

Sałatka z serem feta - przepis video
Ryby z grilla - przepis
Szaszłyki bałkańskie z grilla - przepis
Karkówka w piwie - przepis
Cevapcici - przepis na grilla

DRUKUJ PRZEPIS